07.01.
2020

Vaski menestyi HEAD Cupin avauksessa Joensuussa

Keskisen Suomen HEAD Cup starttasi viikonloppuna Joensuun Pujottelijoiden isännöimänä Mustavaaralla. Vaski oli tapansa mukaan hyvin edustettuna ja menestystäkin tuli ropisemalla. Kauden ensimmäisen osakilpailun lajeina olivat suurpujottelu ja pujottelu sarjoissa N/M 8, 10, 12, 14 ja 16. Kilpailijoita oli molempina päivinä satakunta.

IMG 20200107 WA0009Lauantaina kisattiin upeassa säässä superpujottelu eli SuP ja myös Vaskin laskijat pääsivät palkintojen makuun: parhaasta suorituksesta vastasi kovatasoisen M14-sarjan voittajaksi laskenut Casimir Forth. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ja hallitsi hermonsa rautaisesti venyen toisella kierroksella parhaimpaansa. Sarjoissaan pronssille laskivat sisarukset Eerika Autio (N8) ja Iida Autio (N16). Neljännen sijan sarjoissaan nappasivat Arthur Berts (M8) ja Jonessa Forth (N10).

N16-sarjassa Laura Borgmästars oli kuudes. M14-sarjassa Otto Österback oli seitsemäs ja Axel Slotte kymmenes. Hyviä näyttöjä antoivat myös M12-sarjassa Max Marius Humberset (8.), Lucas Nappari (9.) ja Lenni Österback (14.) sekä N12-sarjassa Emmi Niemi (13.), Ingrid Berts (14.) ja Jade Heikkilä (17.).

IMG 20200107 WA0001

Sunnuntaina oli vuorossa pujottelu (SL) ja Vaskin laskijat ylsivät jälleen hienoihin suorituksiin aina palkintopallille asti: Eerika Autio otti hopeaa N8-sarjassa, Casimir Forth oli M14-sarjan neljäs ja Jonessa Forth oli N10-sarjan kuudes.

M12-sarjassa Lucas Nappari oli seitsemäs ja Lenni Österback yhdeksäs. M14-sarjassa Otto Österback oli seitsemäs ja Axel Slotte yhdeksäs. N12-sarjassa Jade Heikkilä oli 19.

Sunnuntain rata oli haastava ja Vaskin kilpailijoilla oli epäonnea matkassa: M8-sarjan Arthur Berts ja M12-sarjan Max Marius Humberset kokivat ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ensimmäisessä laskussaan. Laskunsa keskeyttivät myös N12-sarjan Emmi Niemi ja Ingrid Berts. N16-laskijoista sekä Iida Aution että Laura Borgmästarsin matka jäi kesken toisella kierroksella.

IMG 20200107 WA0004

Alppihiihdon HEAD Cup on kansainvälinen kilpailukokonaisuus. Vuonna 2020 Keskisen-Suomen HEAD Cupissa on viisi kaksipäiväistä osakilpailua, joista viimeinen käydään Vaasassa 7.–8.3. Kilpailuissa on sarjat 8-, 10-, 12-, 14-, 16- ja 18-vuotialle. 8- ja 18-sarjalaiset eivät osallistu itse cupiin eikä heidän pisteitään lasketa. Yhteispisteisiin lasketaan kilpailijan kahdeksan parasta kilpailua. Lisätietoja https://keskisensuomenalppi.wordpress.com/head-cup-2020/.

Kiitos Joensuun Pujottelijoille hienosti sujuneista kisoista ja paljon onnea kaikille palkituille sekä erityisesti Vaskin omille kilpailijoille rohkeista ja mallikkaista suorituksista!

Menestystä kauteen ja turvallisia kilometrejä niin kilpailijoille kuin vanhemmille!