Uutiset

21.03.
2023

Vaasan Hiihtoklubi mukana Mandatum Tour Himos järjestelyissä

Seuramme on aikaisemminkin ollut järjestämässä vastaavaa kilpailua Syötteellä. Siitä toki on jo valtavan kauan aikaa. 

 

Kilpailun järjestämisen valmistelu alkoi noin vuosi sitten. Itse kilpailun anomisella ja organisaation kasaamisella. Tapahtuman lähestyessä alkoi konkreettisemmin tapahtua, kun hankittiin tarvittavaa kalustoa ja sovimme käytännön järjestelyistä.


Kisaviikon alussa verkotettiin rinteitä ja treenattiin. Verkkojen kanssa oli melkoinen työ, sillä ne olivat jäätyneet rinteeseen kiinni ja lisäksi penkat tuli poistaa edestä. Hikeä ei säästelty ja viikko olikin varmasti hyvin raskas itse kullekin.


Itse kilpailut käytiin kahdessa rinteessä Bonus ja Mukkeli (viimeksi 2008 kisattu, entinen kumparerinne). Kelit olivat pääosin hyvät, samoin rinteet. Viimeisinä päivinä hieman lumi- ja räntäsade kiusasivat, ja varsinkin rataryhmä oli kovilla.


Lajeina oli SL*2 , GS ja PSL. Varsinkin paripujottelun järjestely oli suuritöinen ja vaati tarkkuutta järjestelyissä.


Kilpailuissa mukana olivat Lenni Österback, Emmi Niemi, Jonessa Forth, Max-Marius Humberset. Hyviä sijoituksia saatiin, jopa 10 parhaan joukosta.

Mukana olivat myös loistavat esilaskijat Isak Peltola, Luukas Peltola ja Eerika Autio.


Hyvää treeniä saatiin junioreille, niin kisarinteessä, kuin parkissakin.


Talkoo voimissa oli mukana Teemu Niemi (ajanotto guru), Sari Niemi, Eki Laakso, Aleksi Peltola, Janne Österback, Johan Forth, Jussi Autio, Atte Ala-Honkola, Thomas Humberset.


Saimme kiitosta niin osallistujilta, kuin kilpailun TD:ltä hyvin järjestetyistä kisoista. Ja hyvinhän ne menikin. Yhteistyössä on voimaa!


Olen erittäin ylpeä meidän porukasta ja kiitollinen, että otitte haasteen vastaan!


Kokemusta rikkaampana mennään ja itsevarmempana kohti uusia kisoja. Meillä on erittäin osaava porukka. En yhtään olisi yllättynyt, että meihin oltaisiin jatkossakin yhteydessä, kun apua tarvitaan.

 

Suuret kiitokset vielä kaikille osallistuneille!

Keväisin terveisin alpin puheenjohtaja, Johan Forth

Vaski Mandatum 2023
Takaisin