Uutiset

28.04.
2019

Kaikkien aikojen lämpimin Leitner

Perinteinen Himos Leitner -kilpailu laskettiin viikonloppuna 27.-28.4. Sää helli kisakatsojia mutta kilpailijoilla taisi kyllä varusteissaan olla aika kuuma lauantaina, kun lämpötila kipusi reilusti yli 20 asteen. Kokeneimmat huoltojoukot kommentoivat, että kilpailu oli kuumin ikinä. Taivaan täydeltä paistanut aurinko vauhditti vaskilaiset kauden viimeisessä kisassa hyviin tuloksiin.

Lauantaina laskettiin suurpujottelu. M8-sarjassa laskenut Arthur Berts oli ensikertalainen näin isoissa kisoissa ja hienosti 18. N10-sarjassa Emmi Niemi oli 16., Jonessa Forth 19. ja Ingrid Berts 24. Samanikäisissä pojissa laskivat Lucas Nappari (16.) ja Lenni Österback (23.). Suurin vaskilaisedustus oli M14-sarjassa, jossa Miko Niemi oli upeasti toinen, Aleksi Sulkakoski 10., Casimir Forth 15., Axel Slotte 18. ja Otto Österback 24.

Sunnuntain syöksylaskupäivä käynnistyi aurinkoisessa pikkupakkasessa. Kisassa nähtiin vauhdikkaita liitoja hyppyristä mutta myös joitakin hurjan näköisiä ulosajoja. Arthurin sijoitus sarjassa M8 oli 15., N10-tyttökolmikko Emmi-Ingrid-Jonessa sai sijat 14.-20.-24., ja M10-sarjassa Lucas oli 13. ja Lenni 15. M12-sarjassa Max Marius Humberset oli 12. Miko voitti M14-sarjan, ja muut vaskilaisten sijat olivat Casimir 10., Aleksi 14., Otto 18. ja Axel 20.

Himoittu Leitner-kristallipallo saatiin M14-sarjassa: Miko Niemi oli viikonlopun kisapäivien yhteenlaskettujen tulosten paras sarjassaan. Onnea Miko!