Uutiset

12.02.
2019

Himos haastoi Vaskin alppihiihtonuoret viikonlopun HEAD Cupissa

Keskisen Suomen HEAD Cup jatkui viikonloppuna JHS Alpin isännöimänä Himoksella. Kolmannen osakilpailun lajeina olivat pujottelu (SL) ja suurpujottelu (GS) ja sarjoina olivat Naiset/Miehet 8, 10, 12, 14, 16 ja 18. Jämsään matkasi huoltojoukkoineen kaikkiaan 25 Vaski Smile ja Vaski Audi -kisaajaa, jotka toivat punaisin seuratakein iloisen piristyksensä muutoin pilviseen säähän. Haastavia olosuhteita uhmaten vaskilaiset nappasivat useita palkinto- ja pistesijoja.

 

1 600px

Smile-ryhmä tutustui rataan valmentaja Asko Napparin johdolla suomeksi ja valmentaja Thomas Humbersetin vetämänä ruotsiksi. Audi-ryhmän keulassa oli valmentaja Eki Laakso.

 

Lauantaina lajina oli pujottelu, jossa 10-sarjaan asti laskettiin lyhyitä keppejä ja 12-sarjasta alkaen olivat käytössä pitkät kepit. Aamu aloitettiin tutustumalla rinteeseen sekä herättelemällä hermoja ja lihaksia lämmittelylaskuin. Rataan tutustuminen alkoi noin 10.30, ensimmäinen kierros saatiin startattua 11.15,  ja noin 2,5 tuntia myöhemmin kaikki 200 kilpailijaa olivat laskeneet ensimmäisen kierroksen.

 

masto

 Vaskin punanutut erottuivat hyvin joukosta Himoksen sankassa lumisateessakin.

 

Toisen kierroksen merkkauksiin päästiin tutustumaan klo 14.40. Varsinaisessa kisalaskussa ensimmäisen kierroksen jännitys oli tipotiessään ja vaskilaiset näyttivät taitojaan oikein kunnolla. Haastavien olosuhteiden vuoksi radalla tuli melko paljon keskeytyksiä, mutta onneksi loukkaantumisilta vältyttiin ohimeneviä henkisiä kolhuja lukuun ottamatta. Pujottelussa Vaskista podiumille nousivat Luna Nappari 5. sijallaan N8-sarjassa ja Liam Wargén 2. sijallaan M14-sarjassa. HEAD Cup -pisteitä laskijat keräsivät komeat määrät.

 

4 600px

Vaskin Audi-ryhmän punatakit kuuntelivat tarkasti valmentaja Eki Laakson viime hetken vinkkejä.

 

Sunnuntaina 10.2. kilpailuohjelmassa oli suurpujottelu, jossa sijoituksista kilpaili mahtavat 237 alppinistia. Aamu alkoi lumisateisessa säässä ja yön aikana satanut lumi oli peittänyt alleen edellisiltana ajetut rinteet. Klo 9 kilpailijat pääsivät tutustumaan rataan valmentajiensa opastuksella ja saivat samalla ”ajo-ohjeet” tiukkojen merkkausten varalle. Suurpujottelussa kaikki sarjat laskivat samaa rataa.

jh pienVaskin Julia Håkansin tunnelmat olivat korkealla aamun suurpujotteluradan katselun jälkeen eikä edes kova lumisade latistanut sitä.

 

Sade, kostean sään pehmittämä lumi ja kisan edetessä kuluva rata aiheuttivat haasteita ajanotolle ja rataryhmälle, mutta ennen kaikkea mittasivat kisaajien rohkeutta ja kestävyyttä. Fysiikka joutui koetukselle Bonus-rinteen pitkällä radalla, jonka porttien määrä on 4–5-kertainen kotirinteeseemme Öjbergetiin verrattuna. Itseään haastaen jokainen vaskilainen taklasi portin toisensa perään, ja ulosajoistakin huolimatta tunnelma oli positiivinen.

 

Vaasasta on matkaa Keski-Suomen sydämeen Jämsään hieman alle 300 kilometriä ja matka-aika on pysähdyksistä riippuen 4–5 tuntia. Majoituspaikkoina toimivat Himoksella yksittäiset mökit ja motelli, ja osa perheistä majoittui hotellissa Jyväskylässä. Lumi-, räntä- ja vesisade vuorottelivat kisapäivien aikana ja likomärkien varusteiden kuivattaminen vaati kekseliäisyyttä.

 

Vuonna 2019 Keskisen-Suomen HEAD Cupissa on viisi osakilpailua, joista viimeinen käydään Vaasassa 9.–10.3. Kilpailuissa on sarjat 8-, 10-, 12-, 14-, 16- ja 18-vuotialle. 8- ja 18-sarjalaiset eivät kuitenkaan osallistu itse cupiin eikä heidän pisteitään lasketa. Yhteispisteisiin lasketaan kilpailijan kahdeksan parasta kilpailua.

 

Vaasan Hiihtoklubin väki kiittää isäntää JHS Alppia sekä avustaneita HimosSkitä ja SCJ:ää. Paljon onnea kaikille palkituille sekä erityisesti Vaskin omille kilpailijoille rohkeista ja hienoista suorituksista! Suuri kiitos Vaskin valmentajille ja joukkueenjohdolle antaumuksesta ja huolenpidosta! Kiitos kaikille Vaski-sydämille mukavasta viikonlopusta!

 

Vaskin matkassa mukana #suomenvaasalaisintasähköä #ekmansystems # aktia #wapice #leki #fennia #suomenasennusjateollisuuspalvelut #schneiderelectric #pizzeriaruka #strindberg

 

Rakkaudesta lajiin <3

Riikka Autio, Vaski markkinointitiimi

 

Head Cup 2019 Himos, viralliset tulokset: SL 9.2.2019 ja GS 10.2.2019. HEAD Cup 2019 -pistetilanne 11.2.2019.

#vaski #vaskiaudigroup #vaskismilegroup

jh pien uutis
Takaisin