Uutiset

09.12.
2016

Head Cup käynnistyi aurinkoisessa säässä Vaasan Öjbergetillä

​Keskisen Suomen Alpin osakilpailu Head Cup järjestettiin pitkästä aikaa Öjbergetillä. Huolimatta pitkästä matkasta, cupia kiertävät perheet toiselta puolelta Suomea ajelivat mielellään Vaasan kisoihin. —Öjbergetin mäki oli aivan positiivinen yllätys. Luulimme, että tämä on loivempi, mutta tähän on saatu aivan hyvä rata, kommentoivat Imatralta ja Joensuusta Vaasaan matkanneet Leppäset, Kailasalot ja Pesoset.  

 

—Vaasalaiset matkaavat aina joka kisaan n. 300-500 kilometriä. On todella kiva, että kaikki aktiivisesti kisoja kiertävät perheet ovat lähteneet nyt vastavuoroisesti Vaasaan, sanoo Vaskin alppijaoston pj. Jan Ekman.

 

Lisa Boström Vaskista ja Lahden hiihtoseuran Kalle Peltola avasivat pujottelukisan esilaskijoina. —Olen nykyään Vaasassa opiskelemassa ja valmennan tulevia ratalaskijoita Vaskin lumitykkiryhmässä, kertoo Kalle, joka on jättänyt jo kisauran taakseen. Lisa Boström on Vaskin nouseva tähti, joka opiskelee tällä hetkellä Ruotsissa alppilukiossa Jällivaaraassa.

 

Vasa Skidklubin puheenjohtaja Mikael Nylundin mukaan viime cup-kisa kerrasta on jo yli 10 vuotta.  —Vaskista siihen aikaan kilpaili tyttäreni Emilia ja Natalie Brännkärr, kertoo Mikael.  —Natalie oli siihen aikaan Boströmin Lisan idoli, muistelee Mikael.

 

—Nämä kisat ovat erittäin tärkeitä tulevien ammattiurheilijoiden kannalta. Tämä kisailu sytyttää kipinän, joka mahdollistaa tulevien tähtien syntymisen, sanoo Mikael. Hänen mukaansa jo nuorista lapsista näkee, kenessä on potentiaalia huippulaskijaksi. —Huipun ei kuitenkaan tarvitse olla aina se ykkönen. Lapset kehittyvät eri tahdissa. Voi myös olla niin, että nyt neljäntenä, viidentenä tai kuudentena tasaisesti olevalla on enemmän nälkää ja tahtoa, kuin sillä joka aina voittaa, muistuttaa Mikael. —Vaskin laskijoista Andreas Romar voitti kyllä usein, mutta Samu Torsti ei ollut aina kärkipäässä. Samulle menestys tuli hitaammin ja hän pelasi pitkään aktiivisesti myös jääkiekkoa. —Se jolla kipinä ja tahto säilyy, voi päästä pitkälle, lopettaa Mikael.

 

Kisojen pääsponsori on HEAD. Harri Laukkanen oli kisoissa mukana testisuksien kanssa. —Lähdimme mukaan sponsoriksi, kun aiempi pitkäaikainen sponsori jäi pois, kertoo Harri. Hän on HEAD:in juniorisuksien edustaja Suomessa. Headin suksia saa tilattua hänen kauttaan kaikkiin urheiluliikkeisiin Suomessa. Headilla on myös omat täydenpalvelun  Racing Centerit Tahkolla, Ylläksellä, Rukalla ja Levillä. Näistä Levillä voidaan tehdä kaikki monoihin liittyvät työt, kuten pohjaklitterit ja varsi/polvikulmien ajot laserilla. Tämä on ainoa paikka Suomessa, jossa näitä palveluita on tarjolla, kertoo Harri.

 

Seuraava Head cup järjestään Tahkolla kahden viikon kuluttua. Kilpailua voi seurata reaaliajassa livetimingissä http://live-timing.com/races.php

Lauantain tulokset http://live-timing.com/report.php?r=158369&rp=935941

Sunnuntain tulokset: http://www.live-timing.com/report.php?r=158655&rp=936033

003
Takaisin