Uutiset

09.04.
2017

Vaski kiihdyttää tahtia loppukautta kohden

Kaksipäiväisessä Himos Leitnerissa laskettiin lauantaina suurpuikka ja sunnuntaina syöksy. Kisa on on myös kokonaiskisa, jossa voittaja saa himoitun kristallipallon yhteenlaskettujen aikojen perusteella.

Lauantaina Vaskilla oli hieno päivä. N8 sarjassa Emmi Niemi oli viides, Lucas Nappari M8 sarjassa oli kolmas vain 0,88 sek kärkeen. N10 Edit Wargén oli 7. N12 sarjassa IIda Autio oli viides. M12 sarjassa Aksu Puijola voitti ja Vaskin Miko Niemi, Liam Wargen ja Milton Backlund olivat 12,13. ja 16.sijalla. N14 sarjassa Emilia Håkans oli 15. N16 sarjassa Roosa Rantala oli 4. ja samassa ikäluokassa Calle Laakso 2.

Sunnuntain kisaan jännitystä toi kristallipallojahti. Yhteenlaskettujen aikojen perustella nopein laskija saa kussakin sarjassa aidon kristallipallon. Nämä palkinnot ovat arvostettuja vuodesta toiseen ja se on yksi syy, miksi Leitnerissa on vuodesta toiseen parhaimmat laskijat mukana Keski- ja Etelä-Suomesta.

Syöksyssä lasketaan yksi harjoituslasku ja yksi varsinainen kisalasku. M12 sarjassa Aksu Puijola tuli toiseksi häviten ykköspaikan 0,03 sekunnilla, mutta voitti kokonaiskilpailun yhteisaikojen perusteella. Emmi oli kuudes ja Lucas 7 ja Edit 5 ja Max 14. sarjassa M10. Iida kaatui hurjan näköisesti, mutta onneksi kaatumisessa ei käynyt pahemmin. Miko oli 13. Roosa oli syöksyssä neljäs ja Calle toinen.

Joukkuekisassa oli todella tiukkaa: kolme seuraa oli täsmälleen samoilla pisteillä. Vaski olisi voittanut yhdellä paremmalla sijoituksella joukkukisan. Tällä kertaa se jäi yhden sadasosan päähän; Lucas Nappari oli sadasosan päässä tänään kuudennestä sijasta. Tasainen kärki osoittaa, että Vaskilla on hyvä laskijatiimi, joka kehittyy jatkuvasti. Onnea kaikille hienoista kisalaskuista!