Uutiset

20.09.
2019

Talven lasketteluryhmiin kannattaa ilmoittautua nyt!

Vaikka syksyn sateet ovatkin jo alkaneet, talven lumikelejä saadaan odottaa vielä tovi. Vaskin nuoret alppinistit ovat silti jo aloittaneet harjoittelun talvikautta varten.

 

– Kohtahan me jo lähdetään ensimmäiselle Rukan-leirille, sanovat innostuneet Smile-ryhmän laskijat yhdessä suin, – syyslomalla päästään mäkeen!

 

Syksyn aikana Vaskin kilparyhmäläiset käyvät Rukalla viikonloppuleirillä neljä kertaa. Lumitilanteesta riippuen harjoitukset kotimäessä Öjbergetillä päästään aloittamaan yleensä tammikuussa. Silloin pyörähtävät käyntiin myös Vaskin nappulaslalom ja lumitykkiryhmä.

 

– Ratalaskuharrastus on hyvä aloittaa näistä ryhmistä, suosittelee Vaskin alppihiihtojaoston puheenjohtaja Jan Ekman. – Nappularyhmässä 5–8-vuotiaat aloittavat alkeista, ja harjoituksia on kerran viikossa. Lumitykit ovat 8–12-vuotiaita, jotka harjoittelevat kahdesti viikossa. Seuran tavoitteena on, että kukin laskija kehittyy omalla tasollaan.

 

Usein saa kuulla, että laskettelu ei ole niitä edullisimpia harrastuksia. Mitenkähän on?

– Meidän perheessä on harrastettu useita eri urheilulajeja, ja kilpalaskettelun kustannukset ovat samankaltaisessa suhteessa kuin muissakin lajeissa, kertoo Maria Löfqvist-Håkans. – Ja ainahan vaikuttaa, miten paljon haluaa panostaa esimerkiksi varusteisiin, leireihin, kisamatkoihin etc.

 

Laskettelussa tarvittavia varusteita on helppo hankkia käytettynä. Netissä on useita alppikamakirppiksiä, joilta laskijalle löytyy takuuvarmasti sukset, sauvat, kypärä ja monot. 200–250 eurolla saa kaikki rinteessä tarvittavat varusteet. Kunnon hanskat ovat myös tarpeen talven vaihtelevissa säissä, ja kilpailevat laskijat tarvitsevat myös "sykäpuvut".

 

Mitä kustannuksia harrastuksesta mahtaa tulla varusteiden lisäksi?

– Vaskin kilparyhmissä eli Smile- ja Audi-ryhmissä valmennusmaksu on yhtä kuin viikko toisen vaskilaisperheen kanssa pitämässä Öjbergetin kahvilaa, jatkaa Ekman. – Kafisvuoro on hyväksitodettu tapa tutustua muihin seuran jäseniin.

 

Vaskin jäsenmaksu on alle 18-vuotiailta 10 euroa, lisäksi tulee Öjbergetin kausikortti. Ruka-Pyhän kausikortin hinnassa seura tukee laskijoita, ja kilpailijoiden hissiliput maksetaan kaikissa kilpailuissa sekä Keskisen Suomen Cupin osallistumismaksut.

 

– Laskettelu on reipas koko perheen harrastus, johon Vaski tarjoaa oivat mahdollisuudet, kiteyttää Ekman.


Tervetuloa Öjbergetin Kafikseen tiistaina 24.9.2019 klo 17-20 juttelemaan seuran toiminnassa mukana olevien kanssa, ilmoittautumaan talven nappulaslalom- ja lumitykit-ryhmiin, tekemään löytöjä alppikamakirppikseltä ja seuraamaan Vaskin Smile-ryhmän treenejä! Ehkäpä ehdit myös kipaista portaita pitkin Öjbergetin huipulle maisemia ihailemaan!

 

https://www.facebook.com/events/1356635617818813/1370404216441953/

www.facebook.com/vasaskidklubb/

 

Arthur Ojberget solen
Takaisin