Uutiset

09.03.
2019

Head Cup finalen i Vasa

Regn och ihållande töväder samt en söndrig hiss under sportlovet hann oroa arrangörerna inför årets Head Cup final som denna gång ordnades vid Öjberget i Vasa. Men vädergudarna favoriserade Vasa och töväder blev till minusgrader och snöfall natten innan finalen.  När de första åkarna kom till Öjberget på finaldagen lyste solen från en strålande blå himmel. Detta är Vasa som bäst.

 

Öjberget bjuder alltid på utmaningar för junioråkarna, både lokala och gäster. Även om backen inte är speciellt lång så var den dagen till är både isig och knepig för många. I målen svallade mycket känslor för de som haft svårt att hållas på banan denna gång.  Söndag, cupen sista dag, är en ny chans.

 

De Head Cup-tävlingar som ordnas vid Öjberget brukar få positiv feedback från de andra föreningarna och detta år är heller inget undantag. Österbottningarna kan dethär med ”ti arbeit ilaag” och talkoarbetarnas ovärderliga jobb får mycket uppskattning av gästerna. Tidtabeller, de tekniska arrangemangen, matserveringen... allt fungerar som ett klockverk. Det är roligt att jobba tillsammans – speciellt under strålande sol.

 

Resultat slalom 9.3.2019 (pdf-fil)

 

IMG 1159
Takaisin